Ιδρυτική Διακήρυξη

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Αγίου Δημητρίου
Ολόκληρη η Ανθρωπότητα βιώνει την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειες της και κατά ακολουθία και η πατρίδα μας.
Ο χωρίς έλεος διεθνής νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός δυναμιτίζει την παγκόσμια ισορροπία οδηγώντας τους Λαούς σε νέες περιπέτειες.
Στη χώρα μας αυτή η κρίση πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και τους νέους μας ακόμη περισσότερο. Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον η κοινωνία μας αναμένει στήριξη από το βασικότερο κύτταρο οργάνωσής της ,την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,τον Δήμο. Καλείται λοιπόν ο Δήμος, να αναλάβει την ευθύνη της υποστήριξης του Δημότη του και να του προσφέρει δυνατότητα ανάταξης αυτής της κατάστασης.
Η επαναστατική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επιχειρείται στη χώρα μας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», νόμο ήδη του Κράτους, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εύρωστους και αποτελεσματικούς Δήμους, αναγκαίους στη σύγχρονη εποχή. Μπροστά μας έχουμε το μέλλον το δικό μας, αλλά κυρίως το μέλλον των παιδιών μας, που πρέπει να οργανώσουμε σε δύσκολες συνθήκες, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πιο Ανθρώπινες.
Ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου έχει την ανάγκη όλων μας, τον καθένα από την ιδεολογική του θέση ή την προσωπική του στάση ζωής, πέρα από τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες, φιλοδοξίες ή προσωπικές συμπεριφορές, να προσφέρει, με δημιουργική διάθεση ό,τι θετικό, στον αγώνα για το χτίσιμο των νέων Δήμων.
Αποτιμώντας το παρελθόν και κρατώντας αυτά που μας κάνουν υπερήφανους, προχωράμε και διαμορφώνουμε το Νέο, το Διαφορετικό, το Ελπιδοφόρο στην Πόλη μας.
Ως δημότες του Αγίου Δημητρίου στηρίξαμε τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και τη Βασιλική Βερυκάκη, που με το έργο της μεταμόρφωσε το Δήμο μας, όπως στηρίξαμε και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ και τον Παντελή Ειρηνάκη, που με το έργο του συνέχισε αυτή τη μεταμόρφωση.
Ως πολίτες του Αγίου Δημητρίου, που ζούμε και συμμετέχουμε στη ζωή της Πόλης μας, γνωρίζουμε τα προβλήματά της, ξέρουμε καλά ότι το γύρισμα σελίδας, που είχε σαν σύνθημά της, η Ανεξάρτητη δήθεν, Δημοτική Αρχή, ήταν ένα κακόγουστο πείραμα με ορατές τις συνέπειές του, όπως ξέρουμε καλά και ξέρει και κάθε Δημότης ότι πήγαν τέσσερα χρόνια χαμένα και έτσι καθίσταται αναγκαίος ο αγώνας να επιστρέψει στο Δήμο μας η σωστή παράταξη που θα τον κυβερνήσει.
Ως δημότες /πολίτες του Αγίου Δημητρίου, υπό τον τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία να παραθέσουμε την ενωτική μας πρόταση καλώντας τον Λαό του Αγίου Δημητρίου σε συμπόρευση και σύμπραξη στο μονόδρομο της επιτυχίας της Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
Πρώτος μας στόχος: η Γειτονιά, το ζωντάνεμά της , μια παλιά σκέψη και υπόσχεση και η υποστήριξή της με νέα δεδομένα. Για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. Για την παιδεία ,τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για την πρόνοια, την υγεία και τον υγειονομικό έλεγχο, την προστασία της παιδικής αλλά και της τρίτης ηλικίας. Για την καθαριότητα, το φωτισμό, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την διασφάλιση της περιουσίας των.
Δεύτερος μας στόχος: το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με Δημόσια Διαβούλευση για τις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις που την αφορούν, αλλά και με τη θεμελίωση της ψηφιακής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου για την άμεση, καθολική και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τρίτος μας στόχος: Η «Διαφάνεια» σε όλες τις πράξεις και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η απλούστευση των διαδικασιών, στο εφικτό, ώστε να εξασφαλίζεται η εσωτερική αποκέντρωση των δράσεων στην κοινωνία των πολιτών, στους νέους, στις επιχειρήσεις, στα κινήματα ενεργών πολιτών, αλλά και η απόλυτη συνεργασία με άλλους φορείς του Δημοσίου για τη δημιουργία αυτόματης αλυσίδας διακίνησης εγγράφων, περιορίζοντας έτσι και το κόστος και την ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων.
Μπορούμε να πετύχουμε γιατί πιστεύουμε στους εαυτούς μας και υπολογίζουμε στην ενεργοποίηση και τη δυναμική συμμετοχή όλων των πολιτών και σε όλα τα δρώμενα και τις αποφάσεις ,που θα καθορίζουν το μέλλον αυτής της Πόλης ,που θα θεμελιώσουμε όλοι μαζί και θα σέβεται, θα στηρίζει, θα προστατεύει τον Δημότη, θα κατοχυρώνει τις δράσεις του σε όλους τους τομείς και θα πείθει ότι διαχειρίζεται έντιμα, έμπιστα, και αποτελεσματικά,τα θέματα που τον απασχολούν όπως και θα εξασφαλίζει ότι δε θα του στερεί την ευκαιρία να αξιοποιεί τα όποια έμφυτα χαρίσματα και ικανότητες διαθέτει ή όσα έχει αποκτήσει και καλλιεργήσει.
Η λειτουργία των θεσμών, η Δημοκρατικότητα, το Ήθος, η Εντιμότητα, ο Διάλογος, η Πείρα και η Γνώση με την υποστήριξη της Τεχνολογίας η Συντροφικότητα και η Συλλογικότητα αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας και την αποτελεσματική υλοποίηση του οράματός μας για την ανάπτυξη της Πόλης μας.
Η καθολική συμμετοχή και η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας μας είναι στοιχείο καθοριστικής σημασίας σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση του Νοέμβρη 2010.

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Αγίου Δημητρίου
Εμείς θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι, χωρίς αλαζονεία και αυταρέσκεια, χωρίς εμπάθεια και διαστρεβλώσεις, αλλά με συνέπεια και ειλικρίνεια, με ευγένεια και εργατικότητα, καθώς και με τη δική σου γνώση και συμμετοχή, να δημιουργήσουμε το εκρηκτικό εκείνο μείγμα της Νίκης,που θα ανατρέψει τα σχέδια όσων επιδιώκουν την κατάκτηση του Δημαρχιακού Θώκου για προσωπικό τους συμφέρον ή συνέχεια.
Ο Άνθρωπος, η Δημοκρατία, το Περιβάλλον, η Ειρήνη, η Αλληλεγγύη, η Αξιοπρέπεια, η Φιλία, η Εμπιστοσύνη, ο Αλληλοσεβασμός και κυρίαρχα η Εργασία αποτελούν την πηγή της έμπνευσής μας .
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΘΕΟΦΑΝΗ (ΦΑΝΗ) ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ

ΓΙΑ ΜΙΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» –ΦΙΛΙΚΗ-ΦΙΛΟΞΕΝΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ-ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου