3η ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ


   
 
    Η Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη, υλοποιώντας μια δέσμευση και υπόσχεσή της προς τους δημότες, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 στο αναψυκτήριο της πλατείας Παναγούλη, που αφορούσε την διοργάνωση εκδηλώσεων στις γειτονιές της πόλης μας για την σύσφιξη των σχέσεων και την οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων της.


   Δημότες, φίλοι και μέλη της παράταξης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα - όπως κάθε φορά - γεμίζοντας ασφυκτικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η παρουσία τους, έδωσε τα μηνύματα της στήριξης των αρχών της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, ορμώμενοι από την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, συστρατευόμενοι αγωνιστικά για μια μεγάλη γειτονιά και μια ανθρώπινη πόλη.

   Στην πρώτη εκδήλωση η οποία συνέπεσε χρονικά με την 3η επέτειο από την ίδρυση της παράταξης, ο επικεφαλής της Φάνης Οικονομάκος στην σύντομη ομιλία του ανέφερε τα εξής:«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες. Για την κρίση στην χώρα μας ακούγονται αμφιλεγόμενες απόψεις από τους υπεύθυνους του Κοινοβουλίου, κατά την άποψή μας αυτή δυστυχώς έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο.
  Το ζούμε καθημερινά με την αδράνεια που οφείλεται στη νέκρωση του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Ζούμε αδράνεια στη παραγωγή ιδεών και εφικτών προτάσεων. Ζούμε την κοινωνική αδράνεια που δυστυχώς συντηρείται. Η αδράνεια στους τομείς αυτούς έχει συμπεριλάβει και την παρούσα Δημοτική Αρχή.
   Η παράταξη μας τα δυόμιση χρόνια λειτουργίας της έχει δείξει ότι είναι ένα ζωντανό κύτταρο με πλούσια δράση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μαχόμενη στη κοινωνία στα όρια του εφικτού. Αυτή η ζωντάνια που μας διακρίνει οφείλουμε να την μεταδώσουμε στην κοινωνία που ζούμε, να καλέσουμε τους συνδημότες μας σε μια συστράτευση και μαζί τους να συνδιαμορφώσουμε τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση, να γίνουμε ένα δυνατό αυτοδιοικητικό κίνημα με στόχο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να πάρουμε τη νίκη, όχι για τις καρέκλες αλλά για να αλλάξουμε την πόλη μας, να καλυτερέψουμε τις συνθήκες ζωής μας.
   Να κάνουμε πραγματικά μια πόλη ανθρώπινη, ένα δήμο δημοκρατικό και μια Δημοτική Αρχή με δημιουργική λειτουργία και αρχές. Είμαστε μια παράταξη ανεξάρτητη από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που άλλα τάζουν και άλλα πράττουν μετεκλογικά.
   Η παράταξη μας έχει το θάρρος και την θέληση να λέει την αλήθεια που καμιά φορά να είναι και πικρή, γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας.Έχουμε το πρόγραμμά μας και τους τρόπους προσέγγισης σε αυτό. Με έντυπα-ερωτηματολόγια θα είμαστε δίπλα σας και μαζί θα διοικήσουμε διότι θα είναι έτοιμη η επιχειρηματολογία μας. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. Δεν χωράμε σε άλλο ψηφοδέλτιο. Έχουμε αρχές και αξίες. Εάν ήμασταν διαφορετικοί θα ήμασταν σε άλλο ψηφοδέλτιο.
   Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ακούμε για την ΕΡΤ. Πάρθηκαν ερήμην των πάντων (εκτός από ότι φαίνεται των Τροϊκανών και των Κυβερνώντων) αποφάσεις, που ξεριζώνουν το δέντρο της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης μέσω των πληροφοριακών μέσων και του πολιτισμού. Στέλνουν σε ανεργία ακόμα μερικές χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν είναι λύση αυτή. Ο τρόπος απαράδεκτος που μας θυμίζει άλλες εποχές. Σήμερα πίνουμε το καφέ μας για να χαλαρώσουμε, για να πούμε δυο κουβέντες μεταξύ μας, για να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι. Μην ξεχαστούμε, από το φθινόπωρο θα βαδίσουμε μαζί για μελλοντικές δράσεις. Σας ευχαριστώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου