ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ



 
 


Νίκος Κοτζιάς

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
   O Νίκος Κοτζιάς σπούδασε οικονομικές επιστήμες, πολιτική και φιλοσοφία, δίκαιο και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Εργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Μαρβούργου, Οξφόρδης και Χάρβαρντ. Σήμερα είναι καθηγητής «Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

  Υπήρξε μέλος πολλών διεθνών ομάδων μελέτης σύγχρονων θεμάτων με παγκόσμια αναγνώριση. Ειδικεύεται σε ζητήματα πολιτικής και πολιτικών συστημάτων καθώς και των κοινωνιών και της εξωτερικής πολιτικής της Βραζιλίας, Ινδίας, Κίνας και Ρωσίας.

   Στέλεχος της αριστεράς με αντιχουντική δράση καταδικάστηκε δις κατά τη διάρκεια της χούντας. Υπήρξε συνεκδότης των περιοδικών «Επιστημονική Σκέψη» και «Διαλεκτική». Εκδότης, με δικούς του αναλυτικούς προλόγους, βιβλίων στις σειρές επιστημονικών έργων με διεθνή αναγνώριση «Λόγος» (Λιβάνης) και «Αναστοχασμός» (Καστανιώτης).

   Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται έργα του νομπελίστα Π.Κρούγκμαν, του επίσης νομπελίστα Α.Σεν και διεθνώς αναγνωρισμένων συγγραφέων όπως είναι οι Γ.Χάμπερμας, Ν.Τσόμσκι, Μπ. Μπαρμπερ. Συνολικά είναι εκδότης και επιμελητής 65 βιβλίων. Έχει συγγράψει ο ίδιος 24 επιστημονικά έργα και μια συλλογή ποιημάτων. 300 επιστημονικά κείμενα και πάνω από 4.000 πολιτικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.        

   Αρθρογραφεί έχοντας εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα «6μέρες» καθώς και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών ως διπλωμάτης- εμπειρογνώμονας μέχρι το 2008 από όπου αφυπηρέτησε με το βαθμό του πρεσβευτή.

   Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διαπραγματεύσεις υπερασπιζόμενος και προωθώντας με επιτυχία τα συμφέροντα και τις θέσεις της Ελλάδας. Σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου «Κίνηση Ιδεών και Δράσης: Πράττω».

 


 
 
Γιάννης Κουζής
Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 








ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

   Ο Γιάννης Κουζής σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έκανε μεταπτυχιακές Σπουδές (DEA) στο Κοινωνικό Δίκαιο στο Paris Nanterre (Paris X).

   Μέλος ΔΕΠ (Αναπληρωτής Καθηγητής και πρόεδρος σήμερα) του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο « Κοινωνική πολιτική με έμφαση στις εργασιακές σχέσεις » (από το 1995 και εντεύθεν).

  Υπεύθυνος του τομέα Εργασιακών Σχέσεων του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (από το 1991 και εντεύθεν). Δικηγόρος (σε αναστολή από το 1995 και εντεύθεν) με ειδίκευση σε εργασιακά θέματα (από το 1988).

  Διδάκτωρ του Κοινωνικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988-1994), στα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(1995-2009) και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Διδασκαλία σε φορείς εκτός Πανεπιστημίου. Ενδεικτικά αναφέρονται: Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ΟΜΕΔ, Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

 Εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες, αρθρογράφος σε περιοδικές εκδόσεις, δικτυακούς τόπους και στον ημερήσιο τύπο. Επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων, μέλος    Επιστημονικών Ενώσεων με συμμετοχή σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων και συντακτικές επιτροπές επιστημονικών εκδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου