ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ


  Με απόφαση του, ο ΟΠΑΠ πλήρωσε το δωρεάν θεματικό Πάρκο με 11.000 ευρώ. Στην επίτροπο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα από την αντιπολίτευση. Διαβάστε την επιστολή.

Αθήνα, 30/12/2013
Προς :   Επίτροπο Δήμου Αγίου Δημητρίου
Κοινοποίηση:  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Αττικής κο Καλογερόπουλο Δημήτριο Τμήμα Αυτοδιοίκησης

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

·         Ανεξάρτητη Δημοτική Συσπείρωση • Νικόλαος Λαζαρόπουλος

·          Δυνατή Πορεία • Εμμανουήλ  Παπαδακάκης

·          Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη • Θεοφάνης (Φάνης) Οικονομάκος

·         Ώρα για Δ.Ρ.Α.ΣΥ • Νικόλαος  Βρεττός

·         ΜΕΤΕΧΩ • Βασίλειος Κουτσοβασίλης

·         Άγιος Δημήτριος - Η πόλη μας • Τάσος Αυρηλιώνης

·         Ενωτική Κίνηση Δημοτών • Γεώργιος Σταματόπουλος

   Στα πλαίσια του θεσμικού μας  ρόλου σαν αντιπολίτευση να ελέγχουμε την Δημοτική αρχή και  τις δράσεις της,  αποφασίσαμε από κοινού οι δημοτικές παρατάξεις, να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει. Πιστεύουμε ότι συνιστά εκτροπή από τη νομιμότητα και είναι χαρακτηριστικό  παράδειγμα μεθοδεύσεων για υφαρπαγή αποφάσεων  από σκόπιμα παραπληροφορημένους  Δημοτικούς συμβούλους.
   Επισυνάπτουμε τα παρακάτω  τρία επίσημα  έγγραφα από τη  διαύγεια, που  είναι αδιάψευστες μαρτυρίες για το πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες μας:
1. Απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου στις 29-11-2013. 

2. Απόφαση του Δ.Σ. του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και περιβάλλοντος στις 9-12-2013.

3. Συμφωνητικό ανάθεσης, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του  Οργανισμού Πολιτισμού , Αθλητισμού και Περιβάλλοντος  και την εταιρεία VITA PRODUCTIONS  στις 12-12-2013. 

   Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 29-11-2013, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης με την πλειοψηφία που έχουν, αποφάσισαν να παραχωρήσουν την πλατεία « Άρη Βελουχιώτη» για παγοδρόμιο και άλλες εκδηλώσεις στην  εταιρεία VITA PRODUCTIONS   και να της δώσουν δωρεάν ρεύμα και νερό, με αντάλλαγμα κάποια εισιτήρια. Για  όλες τις υπηρεσίες θα υπάρχει αντίτιμο από 1 Ε  έως 10 Ε. Σύμβουλος  της συμπολίτευσης, που καταψήφισε  την πρόταση είπε, ότι για όσα προσφέρουμε και για τη φθορά που θα προκύψει  στη μοναδική πλατεία  με  γκαζόν στο Δήμο, θα έπρεπε να εισπράξουμε ένα σοβαρό ποσό σαν αποζημίωση. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ούτε από την πρόταση της εταιρείας ούτε από τους εισηγητές της πλειοψηφίας ότι  ο Δήμος θα πλήρωνε και από πάνω.
   Την επομένη της απόφασης η Εταιρεία  άρχισε τις εργασίες εγκατάστασης. Δέκα μέρες αργότερα στις 9-12-2013 έγινε η συνεδρίαση  του Οργανισμού   Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος για το ίδιο θέμα  και στις 12-12-2013 υπεγράφη το  επισυναπτόμενο συμφωνητικό.
   Με έκπληξη είδαμε  στο   διαδίκτυο ότι η συμφωνία προέβλεπε και πληρωμή από τον Οργανισμό στην επιχείρηση του ποσού των 11.070,00 Ε, κάτι που επιμελώς αποσιωπήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δ.Σ. στις 29-11-2013. Είναι προφανές ότι η απόφαση καταστρατηγεί την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου, που προέβλεπε  δωρεάν παραχώρηση του θεματικού πάρκου. Είναι φανερό επίσης ότι η όλη μεθόδευση απόκρυψης  της τελικής ατζέντας, προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια χρηστής και διάφανης λειτουργίας της Δημοτικής αρχής και ευτελίζει το Δημόσιο βίο.

   Συμπερασματικά επειδή ο Ο.Π.Α.Π χρηματοδοτείται από το Δήμο, όφειλε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το κόστος της συνεργασίας με την επιχείρηση, για να μπορούμε να κρίνουμε αν είναι συμφέρουσα ή όχι η παραχώρηση. Ως εκ τούτου η απόφαση είναι παράνομη και παρακαλούμε να αναζητήσετε ευθύνες και να πράξετε τα δέοντα.
Μετά τιμής.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου