ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

   Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση που έχω απέναντι σας να επικοινωνήσω μαζί σας, να εκθέσω και παράλληλα να μοιρασθώ μερικές σκέψεις που έχουν σχέση με την πόλη που ζούμε.
    Το 2014 είναι η χρονιά της τοπικής αυτοδιοίκησης λόγω των εκλογών του Μαΐου και όλοι έχουμε καθήκον με τη ψήφο μας να προσδιορίσουμε το αύριο της πόλης.
  Η παράταξη μας «Δημιουργική Ενότητα για ανθρώπινη πόλη» δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια από ανθρώπους των γειτονιών του Αγίου Δημητρίου, από ανθρώπους που είχαν και έχουν διάθεση να προσφέρουν στη γειτονιά τους, στη πόλη τους για ένα καλύτερο αύριο για μια ανθρώπινη πόλη.
  
   Πιστεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, μια αυτοδιοίκηση αυτοδύναμη, αποκεντρωμένη με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία, μια αυτοδιοίκηση χωρίς κομματική καθοδήγηση χρωμάτων και δεσμεύσεων.

   Πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα της πόλης μας είναι κοινά για όλους, δεν έχουν χρώμα και επιλεκτικότητα. Πρέπει να λύνονται και όχι απλά να καταγράφονται, όπως γίνεται σήμερα, μεταθέτοντας  τις ευθύνες σε κάποιους άλλους.

   Πιστεύουμε, ότι η σημερινή απαξίωση θεσμών  και ρόλων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής του τόπου από ένα διεφθαρμένο και ξεπερασμένο του σκοπού του, κομματικό πολιτικό σύστημα που επιβάλει πράξεις, πολιτικές και ιδέες, και οδήγησε τη χώρα στην ανεργία, στην φτώχεια, στο ξερίζωμα του κράτους πρόνοιας, στην απαξίωση της Δημοκρατίας.

   Πιστεύουμε, ότι ο Δήμος πρέπει να γίνει ομπρέλα της πόλης με αυτόνομο χαρακτήρα, με στενή συνεργασία φορέων και την ενεργή συμμετοχή πολιτών στις αποφάσεις, να προγραμματίζουν και να σχεδιάζουν όλοι μαζί το μέλλον της.

Συμπολίτες μου,
   σε αυτό τον αγώνα για την πόλη μας που είναι κοινός για όλους, είναι αγώνας ρήξης με το κομματικό κατεστημένο, είναι όμως αναγκαίως για το μέλλον των ανθρώπων της.

Καλώ:

·        Κάθε κοινωνική ομάδα και φορέα

·        Κάθε απλό και ενεργό πολίτη στα τεκταινόμενα της τοπικής μας κοινωνίας

·        Κάθε νέο και νέα που είναι το εθνικό μας κεφάλαιο, που με τον ενθουσιασμό και την γνώση του, θέλει να γκρεμίσει το κατεστημένο.

   Σε αυτό το κοινό αγώνα εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της και όχι τα πρόσωπα της πόλης.
   Εμείς δώσαμε μάχες με το δημοτικό κομματικό κατεστημένο. Τώρα όλοι μαζί μπορούμε να ολοκληρώσουμε το γκρέμισμα γιατί το ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ - ΔΕΝ ΕΙΔΑ σημαίνει συμμετοχή και διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

 
Φάνης Οικονομάκος,
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Άγιου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου