Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ 2014


   
     Με τεράστια  προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή  της  ετήσιας  πρωτοχρονιάτικης πίτας   του    συνδυασμού   μας  " Δημιουργική  Ενότητα   για   Ανθρώπινη   Πόλη "   στο   3ο  δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου στις 2 Φεβρουαρίου 2014.
 
 
 
 
 
 
 
 
    Εντύπωση έκανε το γεγονός της μεγάλης παρουσίας νέων ανθρώπων στην κοπή της πίτας, αλλά και η εκπληκτική προσέλευση των δημοτών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση.
 
 
    Στην κοπή της  βασιλόπιτας ο συνδυασμός μας  "Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη", θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη του στην πράξη αντί του παραδοσιακού φλουριού, αποφάσισε  να δοθούν χρήματα σε μια οικογένεια με οικονομικά προβλήματα του  Δήμου Αγ. Δημητρίου  την οποία θα επιλέξει ο ιερέας της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου που ευλόγησε τη βασιλόπιτα.
  
 
   Ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Φάνης Οικονομάκος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ατολμία της σημερινής δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του δήμου, στην τελμάτωση των αναπτυξιακών έργων, όπως το θέμα του ρέματος της πικροδάφνης, του ασυρμάτου και των έργων επί της λεωφόρου Αγίου Δημήτριου.   Επιπλέον,  επέκρινε   τα   έργα  βιτρίνας   της  σημερινής  Δημοτικής  Αρχής,  χωρίς  όραμα  και στρατηγική, αλλά με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές  για  προφανείς  λόγους ως συνήθως …


   Αναφέρθηκε επίσης, στην υπολειτουργία των επιτροπών του δημοτικού συμβούλιου, όπως της υγείας, της παιδείας και της τοπικής αγοράς και άλλων επιτροπών.
  Ο Φάνης Οικονομάκος, ανέπτυξε το όραμα του για μία τοπική Αυτοδιοίκηση αδέσμευτη, χωρίς κομματική καθοδήγηση και δεσμεύσεις, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, με δημοκρατική δομή, με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τους δημότες της.
   Τόνισε, ότι μία σύγχρονη Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να λειτουργεί πυροσβεστικά, ούτε να επαφίεται στην κατανόηση των πολιτών για τις συνέπειες της κρίσης, αλλά πρέπει να λειτουργεί προληπτικά, μπροστά από τις εξελίξεις, με έτοιμα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων που μαστίζονται από την κρίση και την ανεργία – ειδικά της ανεργίας των νέων - για να μπορέσει να κρατήσει όρθιους τους συμπολίτες του Δήμου μας.
   Ο Φάνης Οικονομάκος κάλεσε σε συστράτευση και αγώνα, κάθε κοινωνική ομάδα και φορέα, κάθε δημοτική παράταξη, κάθε ενεργό πολίτη και όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους, να δώσουν τέλος στην απραξία στον Δήμο μας, ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές για να μην χάσει και πάλι ο δήμος μας το τρένο της ανάπτυξης, αλλά να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020, και όλοι μαζί να σχεδιάσουν ένα σύγχρονο αύριο για τον Άγιο Δημήτριο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Η έναρξη της εκδήλωσής μας έγινε με την παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Αρκάδων του δήμου μας, οι οποίοι μας τίμησαν ιδιαίτερα με την συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου