ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ " ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ"


ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Στη συνέχεια οι εκλεκτοί μας ομιλητές πήραν το λόγο και έθιξαν τα παρακάτω φλέγοντα ζητήματα|:

Ο  πανεπιστημιακός Κος Χριστοδουλάκης Παναγιώτης,   Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο. Κέντρο Οικολογικών. Ερευνών) διαπίστωσε  ότι τα χρόνια προβλήματα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου  (Νεκροταφεία, Ρέμα Πικροδάφνης, Ασύρματος, περιβαλλοντολογικά   κα) παραμένουν βαλτωμένα  4 χρόνια μετά τη πρώτη του επίσκεψη στον Δήμο μας και  τις συγκεκριμένες προτάσεις που είχε καταθέσει για αυτά στην παρούσα Δημοτική αρχή.
Παρότρυνε δε τους δημότες μας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ ή να προσέλθουν στα γραφεία του ΠΑΚΟΕ  και να υπογράψουν  το ψήφισμα εναντίον της ΔΕΗ που αφορά το παράνομο τέλος κοινής ωφέλειας, με σκοπό να  τους επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν έως τώρα.

Ο Κος Σακκάς Ιωάννης πρώην εισαγγελέας, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι οι Δήμοι δεν θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα θέματα  της αλλαγής λαμπτήρων και της καθαριότητας,  αλλά θα πρέπει να στηρίζουν έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των δημοτών απέναντι στο μνημονιακό κράτος, ώστε να  προστατεύονται τα συνταγματικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Έδωσε τεκμηριωμένες νομικές συμβουλές και οδηγίες  προς τους δημότες μας προκειμένου να προστατευθούν από την αυθαιρεσία των τραπεζών και του κράτους και τους προέτρεψε, να στηρίξουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποψηφίους χωρίς κομματικές ομπρέλες, αδέσμευτους και  ακομμάτιστους,  με μοναδικό γνώμονα τη λύση των προβλημάτων των δημοτών και τα συμφέροντα του Δήμου.

Ο Κος Κρητικός  Ευάγγελος, (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών-Καταναλωτών) παρουσίασε τα βήματα,  την διαδικασία,  καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώνονται για μία επιτυχή ένταξη στη διαδικασία της ρύθμισης των οφειλων όσων το έχουν ανάγκη.
Τόνισε ότι η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί έως σήμερα αποδεικνύει ότι όλες αυτές οι ελλιπείς και τραγικά ανεπαρκείς νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μέσω της Βουλής δεν θα υπήρχαν, εάν δεν είχε προηγηθεί ένας μεγάλος και έντονος κοινωνικός  αγώνας των ομάδων πολιτών, καταναλωτών, δανειοληπτών.
Γι αυτό έδωσε έμφαση, στο γεγονός, που πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό από όλους μας, ότι οφείλουμε να μάθουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, να διεκδικούμε το δίκιο μας, να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και να επιζητούμε την συνεργασία συλλογικών φορέων στα θέματα που μας απασχολούν, επισημαίνοντας  ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα για το "κούρεμα" και τη ρύθμιση των χρεών μας.

Ο Κος Γιαννουλόπουλος Ανδρέας Ιατρός, καταφέρθηκε εναντίον της μαζικής ενοχοποίησης ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος εργάζεται τίμια περισσότερο από όλους τους άλλους Ευρωπαίους και παράγει πλούτο προκειμένου η κομματοκρατία  να αποκτήσει συνενόχους  για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη .
Τόνισε επίσης, ότι οι έλληνες γιατροί προσφέρουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, ένα αγαθό που δεν παρέχεται από καμία άλλη κοινωνική ομάδα, τη στιγμή που οι Διεθνείς Συμβάσεις ορίζουν ότι οι αναξιοπαθούντες έχουν όλα τα δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα οποία  είναι  προπληρωμένα από κοινοτικούς πόρους, που έχουμε πληρώσει όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των Ιατρών της χώρας και του απλού κόσμου για την σύνταξη υπομνήματος που θα σταλεί σε Ιατρικούς Συλλόγους & άλλους επιστημονικούς φορείς της Ευρώπης για να τους ενημερώσουν όσον αφορά την κατακόρυφη αύξηση των νευρο-ψυχιατρικών νοσημάτων και θανάτων ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της ανεπάρκειας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην χώρα μας.

Ο Κος Ροδόπουλος Ανδρέας της ομάδας» ΕΥ ΠΡΑΤΕΙΝ» έθεσε προτάσεις και ζητήματα, που αφορούν στην Κοινωνική Αλληλεγγύη μέσω της  δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της εθελοντικής προσπάθειας.
Επίσης, αναφέρθηκε στην επιδίωξη μίας υγιής σχέσεως μεταξύ αγροτών και  καταναλωτών , ώστε η παραγωγή της γης να είναι προσιτή ακόμα και στους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, διαμέσου της προώθησης και διάθεσης των προϊόντων τους, εφόσον τηρούν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, εθελοντικά και χωρίς οικονομικό όφελος για την ομάδα ΕΥ ΠΡΑΤΕΙΝ.


Στο τέλος των ομιλιών, τέθηκαν από το κοινό διάφορες ερωτήσεις προς όλους τους ομιλητές και για όσους χρειάζονταν εξειδικευμένη απάντηση πλέον των όσων αναφέρθηκαν υποβλήθηκαν γραπτά ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν  διαμέσου των ομιλητών με τα στελέχη της «Δημιουργικής Ενότητας για Ανθρώπινη Πόλη» και τους ενδιαφερόμενους πολίτες που τα υπέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου