ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2012 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.


Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 η δημοτική παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου.

Ο κόσμος του Αγίου Δημητρίου, παρά τα προβλήματα του και τον πολύ άστατο καιρό, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει αταλάντευτα να πιστεύει στον Φάνη Οικονομάκο και στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.

 Διαβάστε την ομιλία του Φάνη Οικονομάκου εδω...



 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η εποχή που ζει σήμερα η χώρα και οι Έλληνες είναι ίσως η χειρότερη μετά τον πόλεμο και την πείνα από τα κατοχικά στρατεύματα των κατακτητών.
Σήμερα ζούμε το απόλυτο παράλογο με μια κεντρική εξουσία (κυβέρνηση) να έχει παραδοθεί και υποταχθεί πλήρως στους ευρωπαίους τοκογλύφους και στα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Αυτοί αποφάσισαν ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι , βιοτέχνες, ισοπεδώνοντας    μισθούς και   συντάξεις οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις και λογική και μάλιστα όταν είναι αποδεκτό ότι αυτοί που πληρώνουν  δεν ευθύνονται για αυτή την κρίση.
Στον προγραμματισμό τους εξαίρεσαν  αυτούς  που είναι υπεύθυνοι για την κρίση και μάλιστα αυτούς  που ωφελούνται από αυτήν,  αυτούς που τη συντηρούν, όπως οι τράπεζες , οι φοροφυγάδες, οι εισφοροφυγάδες και γενικά όλοι αυτοί  που έχουν και κατέχουν ντόπιοι και ξένοι.
Εμείς σ’ αυτή την κυβερνητική αναλγησία λέμε όχι. Φτάνει πια το να πληρώνουν πάντα οι συνήθεις ύποπτοι, μη προνομιούχοι.  Δεν εξουσιοδοτήσαμε κανένα να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Τα λάθη των πολιτικών της κυβέρνησης όσο και των καλαμαράδων της τρόικας  δεν θα τα πληρώσει ένας ολόκληρος λαός. Όλοι οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά. Οι έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός και αν θέλετε και εγωιστές, δεν υποτασσόμαστε σε τοκογλύφους και εκβιαστές.
Τα δυο μεγάλα κόμματα, που κυβέρνησαν τη χώρα για δεκαετίες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ευθύνονται για οτιδήποτε.
Η Ν.Δ. διατυμπανίζει αναιδώς , ότι δεν ευθύνεται για τίποτε, ενώ γνωρίζει ότι έχει τεράστια συμμετοχή για τη σημερινή κατάσταση. Από αυτήν ξεκίνησε η θεμελίωση του «λαμπρού» κρατικού οικοδομήματος που συντήρησε αργότερα και επέκτεινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η διαφθορά, το ρουσφέτι, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα, οι αρπαχτές, τα τρωκτικά πληγές των Φαραώ, δεν κάμφθηκαν παρά τη βούληση της  προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ  είχε σαν κεντρικό σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Δυστυχώς δεν έφερε την  αλλαγή και βούλιαξε το ίδιο σαν κόμμα, αλλά βουλιάζει και η χώρα.
Βούλιαξε τους νέους στην ανεργία. Ένας  στους δύο είναι σήμερα άνεργος και απεγνωσμένα μεταναστεύουν  σε άλλη χώρα.
Στην εγκληματικότητα, στη φτώχεια, στη δημιουργία αστέγων και συσσιτίων.
Παρέδωσε τη χώρα στις αγορές χωρίς κανένα σωσίβιο για δεκαετίες. Καταρράκωσε την αξιοπιστία της χώρας . Απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση χρέους, την κρίση του τραπεζικού συστήματος με αποτέλεσμα υποεπενδύσεις και έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής.
Η σημερινή διακυβέρνηση εντέλλεται να  συνεχίσει με  τον γνωστό τρόπο που μας οδήγησε στην κατάσταση που βιώνουμε. Καλλιεργεί την αδράνεια, συντηρεί τη διαφθορά, διακατέχεται από ανυπαρξία πολιτικών θέσεων,   οραμάτων και   στόχων. Συνεχίζουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αλλά βολεύουν τους ημέτερους και κολλητούς. Ο Λαός έχει τεθεί εκτός κάδρου.
Η Αριστερά βρίσκεται σε μια μόνιμη άρνηση. Άρνηση σε αλλαγές, σε προοπτική συνενώσεων για κοινή στρατηγική και αντιμετώπιση της κρίσης με σοβαρές προτάσεις. Λέει όχι σε όλα.
Όλα να τα κάνει το Κράτος. Ποιο Κράτος? Αυτό το διαβρωμένο, το ανίκανο, που με  την τακτική των πολιτικών οδηγήθηκε στο σημερινό χάλι,   το Κράτος χωρίς κύρος , χωρίς προσφορά στο Λαό.
Όπως η Υγεία  , η Παιδεία , η Ασφάλεια του Λαού,  η Οικονομία   με την Κοινωνική Προσφορά και την Αλληλεγγύη, ανύπαρκτες.
Φίλοι μου με αυτό το πολιτικό μωσαϊκό η Χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Η Κοινωνία βρίσκεται σε κινούμενη άμμο, είναι έτοιμη να καταπιεί τους  πολίτες της.
Φίλοι μου                                                                                               
Πρέπει να ελπίζουμε ότι η κρίση θα περάσει. Η Τ.Α. πρέπει να βρει το δρόμο της. Τώρα όμως καλείται  να διαδραματίσει έναν δυναμικό ρόλο στο κομμάτι της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Αφού κατόρθωσε η κεντρική εξουσία να δημιουργήσει πεινασμένους Έλληνες, η Τ.Α. οφείλει μαζί με την Εκκλησία και άλλους φορείς να εξοικονομήσει πόρους και να βρει χώρους , ώστε να ανταποκριθεί στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.  Υποχρεούμαστε τους χώρους της κοινωνικής προσφοράς να τους συντηρούμε και όχι να τους απαξιώνουμε όπως τα ΚΑΠΗ , τα Δημοτικά Ιατρεία, κα. Η πόλη μας πρέπει να είναι σε διαρκή κινητικότητα. Οφείλουμε να βοηθάμε τους πολιτιστικούς συλλόγους , τα αθλητικά σωματεία και άλλους φορείς. Η συνοχή μιας πόλης ξεκινά από την Δημοτική της Αρχή και καταλήγει σ’ αυτή. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και η Δημοτική Αρχή σήμερα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.  Εάν δεν υπάρχει όραμα ας αντιγράψει άλλους Δήμους. Να δημιουργηθεί  Δημοτικό Παντοπωλείο που ας ξεκινήσουμε εμείς οι αιρετοί να το χρηματοδοτήσουμε μαζί με κάποιους επιφανείς δημότες που θα το στηρίξουν.
Για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής δεν θα αναφερθώ. Στη χρονιά που πέρασε και ήταν ο 1ος χρόνος λειτουργίας της ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα. Συνεχίζει να ακροβατεί μεταξύ του θα και του πρέπει , αλλά καταλήγει στο θα δούμε.
Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι                                                                  
Η παράταξή μας δημιουργήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο από ανθρώπους της γειτονιάς , από ανθρώπους που δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είχαμε όμως ένα όραμα, μια ελπίδα, ένα στόχο. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί  με αξιοπρέπεια – έξω από πολιτικούς μηχανισμούς, έξω από κομματικές δεσμεύσεις – με πνεύμα πραγματικά ανεξάρτητο και αδέσμευτο, να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που μας αφορούν και να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Πόλη μας.
Είμαστε αυτοί που με τόλμη και θάρρος  καταθέσαμε ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας από το χθες μέχρι το σήμερα. Δεν τα καταγράψαμε απλά, αλλά προτείναμε και λύσεις.
Η παράταξή μας Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη έδωσε προτάσεις για το μεγάλο θέμα του ρέματος Πικροδάφνης  και γενικά για την προώθηση έργων Πόλης με Αυτεπιστασία.
Έχουμε κάνει προτάσεις για τα θέματα Υγείας & Πρόνοιας και πιστεύουμε στην άμεση συνεργασία με τους κρατικούς και άλλους φορείς για την διευκόλυνση των δημοτών μας. 
Την αναβάθμιση των ΚΑΠΗ διότι τους  απόμαχους  της εργασίας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους κάνουμε και απόμαχους της ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί δεν επαιτούν αλλά απαιτούν και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.
Στην άμεση συνεργασία με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης μας.
Στην παιδεία διότι πιστεύουμε ότι αυτή είναι το μέλλον του τόπου. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας για αναπλάσεις και σωστότερο τρόπο διαβίωσης στη πόλη. Πρόσφατα για το έργο διαπλάτυνσης της Αγ. Δημητρίου από το ύψος της Θεομήτορος μέχρι το Νέο Τέρμα, προτείναμε τροποποιήσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.  
Προτείναμε την διεκδίκηση χώρου του Αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ και θίξαμε το πρόβλημα των Νεκροταφείων που διαιωνίζεται με άγνωστα αποτελέσματα.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την υπογειοποίηση της ΔΕΗ.
Με ικανοποίηση αποδεχθήκαμε την παραχώρηση και του υπολοίπου τμήματος του χώρου του Ασυρμάτου. Με τη διαβούλευση και  την αρχιτεκτονική μελέτη θα γνωρίζουμε τι κάνουμε στο συγκεκριμένο χώρο, για την καλλίτερη αξιοποίηση προς τους πολίτες.
Σ’ όλες αυτές τις προτάσεις μας, δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή απαντά με δικές της σπασμωδικές  προτάσεις, για να λέμε κουβέντες.
Ακόμη δεν μας έπεισε ότι επιδιώκει ειλικρινή συνεργασία. Εμείς το ξαναλέμε. Στα θετικά θα είμαστε δίπλα και θα δίνουμε τη μάχη μαζί.  Στα αρνητικά θα είμαστε απέναντι και δυναμικά.
Θέλω κλείνοντας να  ευχαριστήσω όλους σας παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες για την απρόσμενη και θεαματική παρουσία σας, για τη θερμή στήριξή  σας και να ευχηθώ για το 2012 :       
-ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ    - ΥΠΟΜΟΝΗ  - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
   ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.        
   ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου