H ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Φίλες και φίλοι,
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Αγαπητοί μου συνεργάτες,
  Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή σας παρουσία.
Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι :

·          Είστε ενεργοί πολίτες
·          Αγαπάτε τη πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο
·          Ενδιαφέρεστε για τα δρώμενα στη πόλη μας
·       Τιμάτε ιδιαίτερα εμένα και τους συνεργάτες μου για τις προσπάθειες που κάναμε αυτά τα χρόνια για μια καλύτερη πόλη, πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο καθαρή και φωτεινή, με καλύτερη ποιότητα ζωής.
   Η δική σας παρουσία, η δική σας συμμετοχή, δίνει δύναμη όχι μόνο σε εμένα, αλλά χαλυβδώνει όλους εμάς, μας κάνει περισσότερο αποφασιστικούς να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
   Η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, μας ενδυναμώνει για να παλέψουμε την σημερινή άθλια οικονομική πραγματικότητα, που η απληστία και η βαρβαρότητα, έχουν οδηγήσει όλους εμάς σήμερα, να βιώνουμε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως κοινωνική, ηθική, είναι κρίση αξιών.
  Πιστεύω μου είναι ένας δήμος με ισχυρά οικονομικά, με ορθολογική διαχείριση των πόρων, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων και σωστή οργάνωση των υπηρεσιών του.
Ένα Δήμο σύγχρονο με διαφάνεια, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο, ρυθμιστή του μέλλοντος του, μακριά από λογικές του «επαίτη» ή δανειολήπτη, της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας και των τραπεζών.
   Πάγια θέση μου ήταν και είναι ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιας παράταξης, που αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης, έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, να αναλαμβάνουν δράση και να μην είναι άβουλοι θεατές των εξελίξεων.
Οφείλουμε όλοι μαζί να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς της πόλης και να καθορίζουμε την αναπτυξιακή της πορεία.
  Σήμερα δε θα αναφερθώ στο τι έκανε, αν έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, άλλωστε με μια ματιά γύρω μας βλέπουμε ότι στα 3,5 χρόνια δεν έγινε καμιά ορατή αλλαγή. Όσο για παροχές στους πολίτες όλοι γνωρίζουμε ότι μειώνονται και κάποιες καταργούνται κυρίως στο κομμάτι της πρόνοιας και της αλληλεγγύης.
  Θα αναφερθώ με πολύ λίγα λόγια σε αυτά που πιστεύουμε και θέλουμε να πετύχουμε εμείς. Άλλωστε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα θα αναφερθούμε αναλυτικά καταθέτοντας το πρόγραμμα μας στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου και τότε θα κρίνουμε και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
                                                            
Φίλες και φίλοι,
  πιστεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες, αυτοδύναμη, αποκεντρωμένη, αυτόνομη με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία, μια αυτοδιοίκηση χωρίς κομματική καθοδήγηση και προστασία.
  Ο Δήμος πρέπει να είναι υποκινητής του ουσιαστικού διαλόγου με τη κοινωνία και τους φορείς.
   Εμείς είμαστε οι πρώτοι που ανοίξαμε διάλογο με κοινωνικούς φορείς, με Δημοτικές Παρατάξεις και πρόσωπα που σηματοδοτούν κοινωνική, επαγγελματική αναγνώριση. Με κάποιους συμφωνήσαμε και κάνουμε  κοινή προσπάθεια με μοναδικό στόχο το καλό της πόλης και όχι τις προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Με κάποιους άλλους δεν συμφωνήσαμε.
  Εμείς είμαστε ανοιχτοί και πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές. Τα προβλήματα είναι κοινά και οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις και όχι να κάνουμε καταγραφή και να αφήνουμε να λιμνάζουν όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
  Η παράταξη μας έμαθε να δουλεύει για τους πολίτες και όχι να δουλεύει τους πολίτες για αυτό αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την  νέα πενταετία, εμείς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και να δώσουμε λύσεις.
Σε έργα υποδομών :
·       Το ρέμα της πικροδάφνης (εσείς οι πολίτες έχετε καταθέσει τις απόψεις σας)
εμείς λέμε το έργο πρέπει να γίνει.
·         Στην ανακατασκευή της Αγ. Δημητρίου.
·    Στο θέμα του Ασυρμάτου είμαστε κάθετοι, ανήκει στους κατοίκους του Αγ. Δημητρίου και οφείλουμε να τον κάνουμε χώρο λειτουργικό προσβάσιμο στους πολίτες.
·    Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διάλογο φορέων το κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς των νεκροταφείων και της  ΔΕΗ.
·         Να θωρακίσουμε τη πόλη με αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα.
  Στο περιβάλλον θέλουμε καθαρή, φωτεινή πόλη, ανάπλαση και διαμόρφωση χώρων και αύξηση γης στην ιδιοκτησία του Δήμου.
 Ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από τα σχολεία και τους φορείς της πόλης.
  Για μας η παιδεία είναι το μέλλον του τόπου και της χώρας και οφείλουμε κάθε δυνατή και χωρίς όριο κόστους να εξασφαλίσουμε σωστές κτιριακές υποδομές και χωρίς ελλείψεις στη λειτουργία της.
  
  Στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά είμαστε αδιαπραγμάτευτοι στην λειτουργία :

·          Παιδικών σταθμών
·          Προγράμματα βοήθεια στο σπίτι
·          Κοινωνικό παντοπωλείο
·          Επισιτιστικά προγράμματα με την εκκλησία και φορείς
·          Προγράμματα προληπτικής ιατρικής στα ιατρεία
·          Κοινωνικό φαρμακείο
·          Κοινωνικό μαγειρείο
·          Προγράμματα συμβουλευτικής
·          Κέντρο οικογένειας
·          Γραφείο πληροφόρησης(ανέργων)
·          Προγράμματα στήριξης γυναικών
·          Λειτουργία ΚΑΠΗ και με ποιοτικές υπηρεσίες.
 Η φτώχεια, η ανεργία, οι ανασφάλιστοι πολίτες είναι πληγές που πρέπει να δώσουμε αγώνα μέσα από τις αρμοδιότητες του Δήμου να θεραπευτούν.
  Πρέπει να δώσουμε ζωντάνια στη τοπική αγορά και χρειάζεται στενή συνεργασία με τους εμπορικούς, βιοτεχνικούς, επαγγελματικούς φορείς της πόλης και τους κατοίκους για να πετύχουμε αυτό το ζωντάνεμα.
 Στον αθλητισμό και τον πολιτισμό οφείλουμε να εξοικονομούμε πόρους, να εξασφαλίζουμε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και να έχουμε ειλικρινή συνεργασία με τους αθλητικούς, πολιτιστικούς, εθνικοτοπικούς συλλόγους, τη σχολική κοινότητα και ανθρώπους του πνεύματος, γιατί σηματοδοτούν τη ζωντάνια και τη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.
 Φυσικά εδώ πρέπει να επισημάνω ότι σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τίποτα δεν χαρίζεται, ότι παρέχεται θέλει αγώνα, θέλει συνεχή προσπάθεια.
 Υπάρχει δυνατότητα, αρκεί να το θέλουμε. Εμείς πάντως και θέλουμε και μπορούμε.
 Βέβαια το κεντρικό κράτος πρέπει να γίνει θεσμός επιτελικός, να χαράζει πολιτική, να ελέγχει θεσμικά και να μην βλέπει τη Τοπική Αυτοδιοίκηση με καχυποψία και  αντιπαλότητα, είναι ανάγκη να στηριχθεί, να εμπιστευτεί, να κατανοήσει και να συνεργαστεί μαζί της.
  Οφείλει να παρέχει τους θεσμοθετημένους πόρους και να πάψει τη συνεχή μείωση τους. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος και η χώρα.Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά,
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τέλος στην αδράνεια, στην ανικανότητα και την αδιαφορία. Όλοι μαζί για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Σε αυτό τον αγώνα για τη πόλη μας που είναι αγώνας ρήξης με πολιτικά και κομματικά κατεστημένα, σας θέλουμε κοντά μας.

Γι’ αυτό καλώ άλλη μια φορά
·          Κάθε πολίτη και κάτοικο της πόλης
·          Κάθε κοινωνική ομάδα και φορέα
·   Κάθε Δημοτική Παράταξη που πραγματικά θέλει το σύγχρονο, το νέο, το διαφορετικό από το σημερινό κατεστημένο
·   Κάθε ενεργό πολίτη που συμμετέχει στην ζωή της πόλης (επιχειρηματίες, βιοτέχνες  κλπ)
·       Κάθε νέο και νέα που έχει όραμα, δεν φοβάται τις ρίξεις  και θέλει να συμμετέχει στη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης.
  Σε αυτό το κοινό αγώνα εχθρός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και των  κατοίκων της και όχι τα πρόσωπα.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
   κλείνοντας μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια γιατί πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια έκανα το καθήκον μου.
Έδωσα αγώνες από όποιο πόστο με εμπιστευτήκατε.
Δεν σας πρόδωσα και δεν σας απογοήτευσα ποτέ.
Βέβαια τελικοί κριτές είστε εσείς.
Εγώ σας καλώ να αγωνιστούμε για τη πόλη που ζούμε.
Να αγωνιστούμε για τη πόλη που αγαπάμε
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας
Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
  Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη» είναι ψηφοδέλτιο νίκης, είναι πολυσυλλεκτικό, αποτελείται από ανθρώπους κάθε γειτονιάς, από πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, όμως με διάθεση προσφοράς στους συνδημότες τους.
Έχουμε ένα όραμα, μια ελπίδα ένα στόχο.
  Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, έξω από πολιτικούς μηχανισμούς, έξω από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις με πνεύμα πραγματικά αδέσμευτο, να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την πόλη μας και τις ανάγκες των κατοίκων της.
  Όλοι εμείς είμαστε οι άνθρωποι σας που με την ψήφο σας στις 18 του Μάη θα μας αναθέσετε την λειτουργία του δήμου και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων σας.  
   Τώρα θα μου επιτρέψετε να σας γνωρίσω τους συνεργάτες μου, που μαζί με εσάς θα δώσουμε την εκλογική μάχη στις 18 Μάη.


Από σήμερα:
Όλοι μαζί,
Μπορούμε τώρα να κάνουμε την Ανατροπή.
Αύριο θα είναι Αργά!
Καλό αγώνα σε όλους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου