ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και Συνδημότες,Κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου,

Ζω ανεπανάληπτες στιγμές αγάπης και συγκίνησης από όλους εσάς που με αγκαλιάζετε, με εμπιστεύεστε και με στηρίζετε σε αυτή την προσπάθεια που κάνω για την πόλη μας.

Σας κοιτάω στα μάτια γιατί πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια έκανα το καθήκον μου, έδωσα αγώνες από όποιο πόστο με εμπιστευτήκατε, δεν σας πρόδωσα και δεν σας απογοήτευσα ποτέ, το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Στις 18 Μαΐου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκλέγουμε τα όργανα της διοίκησης του Δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε αυτές τις εκλογές εκλέγουμε εκπροσώπους που θα ασχοληθούν με τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας.

Εμείς πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, αυτοδύναμη, αποκεντρωμένη, αυτόνομη με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία. Μία αυτοδιοίκηση αδέσμευτη που υπηρετεί τον πολίτη και δίνει λύσεις στα προβλήματα του.

Η πορεία μας φίλες και φίλοι, αγαπητοί μου συνδημότες, προς τις εκλογές είναι όντως γοητευτική.
Όταν όμως ξεφεύγει από κάποια όρια, καταντάει ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους σας γιατί παρασυρθήκαμε και κινηθήκαμε σε μονοπάτια που δεν θέλαμε να πορευτούμε.

Η κατάσταση της αφισορύπανσης στην πόλη μας, δεν μας εκφράζει, δεν την αποδεχόμαστε, αναγκαστήκαμε να την υποστούμε.

Προσπαθήσαμε και την αποψινή εκδήλωση μας να την παρατάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενοχλήσουμε το λιγότερο δυνατό. Και αν κάποιους παρόλα αυτά τους ενοχλούμε τους ζητούμε συγνώμη για τούτη την βραδιά.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Μεγάλο χρονικό διάστημα  αναλώσαμε φίλες και φίλοι στην προσπάθεια προσέγγισης θέσεων με τις άλλες παρατάξεις. Συζητήσαμε όμως επ’ αρκετό και δεν κατέστη δυνατή αυτού του είδους η συναίνεση. Βέβαια δεν μπορούσαμε εμείς να συνεργήσουμε χωρίς εσάς και να διορίσουμε Δημάρχους, Προέδρους, Αντιδημάρχους και άλλα αξιώματα εκ των προτέρων.

Καταφέραμε όμως και καταλήξαμε με πολλά στελέχη της πόλης μας να ενωθούμε στη βάση και όχι στην κορυφή.

Για αυτό βλέπετε στο ψηφοδέλτιο μας άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ενωθήκαμε με μοναδικό γνώμονα τον Άγιο Δημήτριο και τα προβλήματα του.

Αφήσαμε όλοι  τις κομματικές μας ταυτότητες έξω από αυτό το εγχείρημα και δημιουργήσαμε μια αυτοδύναμη και ανεξάρτητη κίνηση χωρίς γραμμές και κατευθύνσεις, αυτό θέλουμε να γίνει κατανοητό από όλους.

Πριν τέσσερα χρόνια αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες, δώσατε με την ψήφο σας την ευκαιρία στην σημερινή Δημοτική αρχή να διαχειριστεί τα προβλήματα μας και να αποδείξει ότι έχει και ικανότητες και δυνατότητες.

Δεν το έπραξε.

Εσείς τώρα παίρνετε την σκυτάλη στα χέρια σας..

Θα επιλέξετε νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα 5χρόνια.
Στο σημείο αυτό και πριν αναφερθώ στις δράσεις και στο πρόγραμμα μας θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνεργάτες που εθελοντικά δώσανε τον χρόνο τους και την αγάπη τους και την εμπειρία τους για να αποτυπώσουμε τις σκέψεις τις ιδέες μας τις απόψεις σας τα προβλήματα της πόλης και να καταλήξουμε σε αυτό το πρόγραμμα που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας και αποτελεί τον μπούσουλα για μας ως νέα δημοτική αρχή για την νέα 5ετία που έρχεται.

Στα χέρια σας έχετε το πρόγραμμα μας.

Αυτές τις δράσεις - προτάσεις που έχουμε σχεδιάσει για την πόλη μας δεν είναι απλώς προτάσεις δικές μας, αλλά είναι διαπιστώσεις και καταγραφή θεμάτων και προβλημάτων των τελευταίων 4 χρόνων που συναντήσαμε στην πορεία μας σε εσάς και τις γειτονιές του Δήμου.

Φίλες και φίλοι,

Οι θεσμοί πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τα προσωπικά, κομματικά ή ιδιοτελή συμφέροντα.

Το δημοτικό συμβούλιο ένας από αυτούς τους θεσμούς, είναι το ανώτερο όργανο αποφάσεων στα του δήμου μας.

Η εκλογή διακομματικού προεδρείου του.

Η αναβάθμιση και λειτουργία των γνωμοδοτικών και διοικητικών επιτροπών.

Η επιτροπή διαβούλευσης, ο συμπαραστάτης του δημότη, τα δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα, οι ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές, η διαφάνεια παντού, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η λογοδοσία της δημοτικής αρχής, το δημοτικό συμβούλιο των νέων είναι πάγια θέση μας.


Η προστασία και η φροντίδα των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας  πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.

Ο δήμος εμπράκτως πρέπει να συμπαρίσταται στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες με κοινωνικές δομές, δραστηριότητες και προγράμματα κοινωνικής μέριμνας.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, οι κοινωνικές παροχές υγείας, διατροφής, τα επισιτιστικά προγράμματα, τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής,  τα προγράμματα συμβουλευτικής,  το κέντρο οικογένειας,  το γραφείο πληροφόρησης  ανέργων,  τα προγράμματα στήριξης της γυναίκας και της μητέρας,  τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα αναψυχής, η τράπεζα αίματος,

Όλα αυτά είναι το πρώτο μας μέλημα.

Το μέλλον του τόπου και της χώρας ανήκει στους νέους!


Οφείλουμε να στηρίζουμε τους νέους μας από την νηπιακή ηλικία ως την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η δημιουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, η οργάνωση σεμιναρίων, η σωστή συντήρηση των αθλητικών χώρων, η στήριξη του σωματειακού αθλητισμού, η ενίσχυση του κλασικού, μαζικού και σχολικού αθλητισμού, η κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, η οργάνωση πρωταθλημάτων, το σπίτι του πολιτισμού και οι διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν τα βασικά μας ενδιαφέροντα.

Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε καλύτερο και πιο ανθρώπινο στις επόμενες γενιές.
Όλοι μας, πρέπει να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση και την προστασία των χώρων που ζούμε.
Η καθαρή πόλη, η φωταγωγημένη πόλη, η χρησιμοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η περιβαλλοντική συνείδηση, οι χώροι πρασίνου, οι αναπλάσεις πλατειών, νησίδων, δρόμων, πεζοδρομίων, είναι θέματα που σαν δημοτική αρχή θα προωθήσουμε και θα εξασφαλίσουμε.

Πάνω από όλα η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια του πολίτη!

Η παραγωγή δημοτικού έργου προϋποθέτει οργανωμένες υπηρεσίες, με εξειδικευμένο προσωπικό και με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας ώστε να πηγαίνουν τα έγγραφα στο δημότη και όχι ο δημότης στο δημαρχείο.

Η ανασυγκρότηση των ΚΕΠ, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου, η ανανέωση μηχανογραφικού εξοπλισμού και οι δράσεις προστασίας των πολιτών από την έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας είναι στη φροντίδα μας ως νέα δημοτική αρχή.

Φίλες και Φίλοι,
Μαζί σε μια ανθρώπινη πόλη!

Η συμμετοχή του πολίτη είναι δύναμη ιδεών και προτάσεων αλλά και αυστηρού ελέγχου και συνεργεί στο ζωντάνεμα της γειτονιάς. Το κυκλοφοριακό και οι συγκοινωνίες είναι βασικά προβλήματα της καθημερινότητας για τις γειτονιές του Αγ. Δημητρίου.
Είναι απαραίτητη η εκπόνηση συνολικής συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής  μελέτης, η βελτίωση και αύξηση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, η αξιοποίηση και η πύκνωση της δημοτικής συγκοινωνίας, η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης για τα οχήματα του δήμου και για όλους τους δημότες, η κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και η σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν του Ρέματος Πικροδάφνης , αποτελούν τα σχέδια μας για το ζωντάνεμα και την σύνδεση των γειτονιών του Αγίου Δημητρίου.

Ο τόπος μας θέλει ζωντανές τοπικές αγορές και μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

Οφείλουμε να δώσουμε ζωντάνια στην τοπική αγορά και για αυτό θέλουμε στενή συνεργασία με τους εμπορικούς, επαγγελματικούς και βιοτεχνικούς φορείς της πόλης μας και τους κατοίκους.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με απλούστευση διαδικασιών, η δημιουργία εργαστηρίου νεανικής επιχειρηματικότητας,  η έκδοση  εκπτωτικής κάρτας για αδύναμους συμπολίτες μας, η διαμόρφωση της αγοράς με κατάλληλες δράσεις για να γίνει ελκυστική και επιλέξιμη από τους καταναλωτές και η δημιουργία Νέων θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ, είναι δράσεις άμεσης προτεραιότητας για εμάς.

Ο Δήμος  μας χρειάζεται υποδομές και θωράκιση.

Το Ρέμα της Πικροδάφνης, η λεωφόρος Αγίου Δημητρίου, ο Ασύρματος,  η ΔΕΗ,  και τα έργα περαιτέρω θωράκισης της πόλης μας, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, δίκτυο ύδρευσης, αναμόρφωση διαβάσεων, νησίδων πεζοδρομίων, πρέπει να αποδοθούν στους συνδημότες μας και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια τους και την υγεία τους.
Αυτό θα παλέψουμε και εδώ θα χρειαστούμε  και την δική σας συμμετοχή.

Διεκδικούμε αυτά που Δικαιούμαστε!

Τίποτα δεν χαρίζεται, η Νέα πενταετία θα είναι μια περίοδος συνεχών αγώνων, προσπαθειών και προγραμματισμού για την  διεκδίκηση όσων μας ανήκουν από θεσμοθετημένους και μη πόρους.
 Το ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα λοιπά προγράμματα της ΕΕ για ανεργία,  τη φτώχεια, τις καινοτομίες, τις Υποδομές, τα προγράμματα της περιφέρειας Αττικής, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι,  τα χρήματα που μας οφείλει η Κεντρική εξουσία, το νοικοκύρεμα και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας αλλά  και η διαφάνεια σε κάθε είδους προμήθεια και εκτέλεση έργων, θα αποτελέσουν το μοχλό για την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Σας καλώ όλους  σε εγρήγορση μέχρι να τελειώσει η εκλογική διαδικασία της Κυριακής  για να ολοκληρώσουμε αυτό τον αγώνα, να συμμετέχετε όλοι σε αυτή την εκλογική μάχη για να πετύχουμε μαζί την διαφορά για το αύριο της πόλης μας, για το μέλλον των δικών μας ανθρώπων για το μέλλον των παιδιών μας.
Σας ζητώ, να μην χαθεί ούτε μία ψήφος, σας ζητώ να μην αδρανήσετε και να προσέλθετε στις κάλπες.

Η συμμετοχή σας θα εκλέξει αυτούς που επιλέγετε, η αποχή σας δεν διορθώνει ούτε ικανοποιεί τίποτα.

Δεχθείτε σας παρακαλώ, τις θερμές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την αποψινή θερμή συμπαράσταση και συμμετοχή σας.
Ανανεώνουμε την συνάντηση μας εδώ σε αυτό το σημείο για την επόμενη Παρασκευή.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!

ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΛΟΥΣ!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντώνη Κατσίκη και την εταιρεία ‘Γαλακτερός Event Production’ που μας προσέφεραν  αφιλοκερδώς και με τόση προθυμία  όλα τα ηχητικά και φωτιστικά συστήματα για την αποψινή μας εκδήλωση, τους ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε επίσης, τα νέα παιδιά, συνδημότες μας, που θα μας κρατήσουν συντροφιά με την όμορφη μουσική τους.
Ευχαριστώ τέλος και ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους της παράταξης μας για τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα τους  κατά την προεκλογική αυτή περίοδο και επίσης όλους εσάς που δεν είσαστε υποψήφιοι και που δουλεύετε για την παράταξης μας.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου