ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Στα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου της παράταξης μας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις 29 Απριλίου, ο λαός του Αγίου Δημητρίου αποφάσισε:

Για την επόμενη 5ετία, Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου είναι ο Φάνης Οικονομάκος.

Μέσα σε ένα ενωτικό και αισιόδοξο κλίμα, ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της αδέσμευτης, ανεξάρτητης, Δημοτικής παράταξης μας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις 29 Απριλίου 2014.
 
Σε ένα πραγματικά κατάμεστο εκλογικό κέντρο μέσα –έξω και στους γύρω δρόμους από το εκλογικό μας κέντρο, η συγκέντρωση του κόσμου ήταν μοναδική σε όγκο και παρουσία.

Στα εγκαίνια επίσης παρουσιάστηκαν όλοι οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, το οποίο αποτελείται επισήμως από 77 Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους πλέον του επικεφαλή του Συνδυασμού μας Φάνη Οικονομάκου.

Το ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε είναι πλήρες από κάθε άποψη. Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο μας είναι πολυσυλλεκτικό, αποτελείται από ανθρώπους κάθε γειτονιάς, κάθε επαγγέλματος, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, αλλά με διάθεση προσφοράς στους συνδημότες τους.

Ως προς την ηλικία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μας, αυτή, ξεκινάει από τα μόλις 21 έτη! και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, πρέπει  να διαθέτουμε  την νεώτερη υποψήφια δημοτική σύμβουλο από όλους τους συνδυασμούς στον Άγιο Δημήτριο τουλάχιστον !

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Φάνης Οικονομάκος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω θέματα.
Ως προς το θέμα που έθεσε η νυν Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου για την διενέργεια “Debate” (Δημόσιο διάλογο), απάντησε ότι: «εμείς η Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη, θεωρούμε ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, είναι ο διάλογος, τον θέλουμε και αυτόν επιζητούσαμε 3,5 χρόνια τώρα, για ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για το συμφέρον των συμπολιτών μας, αλλά η αλαζονεία της εξουσίας δεν άφηνε την Κα Δήμαρχο να ακούσει και τώρα που αποχωρεί προτείνει διάλογο. Όπως είπε ο Φάνης Οικονομάκος, «εμείς δεν αρνούμεθα, θέλουμε ΟΛΟΙ οι αρχηγοί των παρατάξεων να βρεθούμε σε ανοιχτό διάλογο παρουσία των πολιτών του Αγίου Δημητρίου, με αποδεκτό συντονιστή-ες για να μας ακούσουν οι πολίτες, να μας ρωτήσουν για τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας και να μας κρίνουν στην κάλπη στις 18 Μαΐου».

Για τα μεγάλα και χρόνια βαλτωμένα προβλήματα του Δήμου, όπως, Ρέμα Πικροδάφνης, Ασύρματος, ΔΕΗ, συγκοινωνίες, κυκλοφοριακό, η παρούσα Δημοτική Αρχή τα άφησε όλα όπως ήταν  δεν άλλαξε τίποτα!
Συγκεκριμένα, για το Ρέμα Πικροδάφνης, τόνισε ότι αν και η μελέτη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με αλλαγές , τροποποιήσεις και παρεμβάσεις από την Περιφέρεια, εν τούτοις, δυστυχώς το έργο ΔΕΝ προχώρησε! ;
Η  Ανακατασκευή της Λεωφ. Αγίου Δημητρίου τελμάτωσε και πιθανόν να χαθούν τα 6 εκ ευρώ

Για τον Ασύρματο, επεσήμανε ότι αν και υπάρχουν αναφορές ότι παραχωρήθηκε, πλην όμως γραπτές διαβεβαιώσεις δεν έχουμε!.

Για την ΔΕΗ, ενώ είναι σαφής η θέση του Φάνη Οικονομάκου  χρόνια τώρα για την υπογειοποίηση της, παρόλα αυτά δεν έχει ακουστεί λέξη και δεν έχει γίνει τίποτα για ένα τόσο καυτό θέμα από την νυν Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα 30 μέτρα από την ΔΕΗ και μέσα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με σχολεία να υφίσταται ένα τόσο εξαιρετικά σοβαρό θέμα για την υγεία των κατοίκων.

Τα θέματα της ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, και το ζωντάνεμα γειτονιών της πόλης δεν απασχόλησαν σοβαρά την απερχόμενη διοίκηση του δήμου, όπως για παράδειγμα η Πλατεία Παναγούλη, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αντί η συγκεκριμένη πλατεία να είναι ένας ζωντανό στέκι της περιοχής, εγκαταλείφθηκε, έκλεισε και το κυλικείο που υπήρχε  εκεί και νέκρωσε η πλατεία.

Ο Φάνης Οικονομάκος κάλεσε σε συστράτευση  και αγώνα κάθε πολίτη , όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, κάθε νέο και νέα με μεράκι για δουλειά, να αγωνιστούμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, έξω από πολιτικούς μηχανισμούς, έξω από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις με πνεύμα πραγματικά αδέσμευτο, να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την πόλη μας και τις ανάγκες των κατοίκων της, διότι  στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ :



ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:

Σε έναν Ισχυρό Δήμο, Σύγχρονο με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ενεργούς Πολίτες.

Σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη, χωρίς  προστάτες και κομματικές δεσμεύσεις.

Στην Συλλογικότητα και την Συμμετοχική Δημοκρατία , τα προβλήματα είναι κοινά για όλους, δεν έχουν χρώμα και οφείλουμε όλοι μαζί να δίνουμε οριστικές λύσεις.

Στην λειτουργία των θεσμών για να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα των διοικούντων και των κολλητών τους.

Ότι το Αξίωμα του Δημάρχου το επιλέγει ο Λαός δεν είναι προσφορά ή κληρονομιά κανενός.

Σε ένα Δήμο Διαφάνειας και Δημιουργίας Σχέσεων Εμπιστοσύνης με τους πολίτες υποστηριζόμενα από την χρήση της τεχνολογίας και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σε μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συνοχής, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στην Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και στο δικαίωμα για Εργασία και Ασφάλιση κάθε πολίτη.

Στην Στήριξη των Φορέων της πόλης - (Θρησκευτικούς, επαγγελματικούς, επιχειρηματικούς φορείς, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κα) - διότι είναι η Ζωή της Πόλης.

ΘΕΛΟΥΜΕ:

Τους Νέους και τις Νέες που είναι το μέλλον και αποτελούν το μεγάλο μας εθνικό κεφάλαιο  να τους στηρίζουμε από την Νηπιακή ηλικία έως την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Να αισθάνονται οι Πολίτες Ασφάλεια για τη ζωή τους και τη περιουσία τους.

Την Αναγέννηση της Πόλης, ζωντανεύοντας τις γειτονιές με τη συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση τους.

Να δώσουμε Λύση στα Μεγάλα και Χρόνια Προβλήματα της πόλης που έχουν βαλτώσει και όχι να συνεχίσουμε τη καταγραφή  τους που γίνεται έως τώρα (Ρέμα Πικροδάφνης, Αξιοποίηση του Ασυρμάτου, ΔΕΗ, Κυκλοφοριακό, Προσβασιμότητα).

Κοινωνική Μέριμνα και έμπρακτη συμπαράσταση για άνεργους, ανασφάλιστους πολίτες, αδύνατους και ανήμπορους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση .

Έργα Υποδομών για την ανάπτυξη της πόλης, την τόνωση της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Έργα Θωράκισης της πόλης, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου